Vliegmodus uit

Wanneer het commando “Cabin Crew Arm Slides” door de cabine klinkt besef ik dat ik nu echt vakantie heb. Normaliter zou ik in actie komen maar vandaag was ik niet aan het werk. Samen met mijn broer zat ik op de vlucht naar Skiathos. Natuurlijk vloog ik met mijn eigen maatschappij, wat resulteerde in wat extra verwennerij aan boord. Dank daarvoor lieve collega’s!

Inmiddels ben ik, mede dankzij mijn baan, op veel bestemmingen geweest. Omdat ik vaak in All Inclusive resorts te vinden ben (waar half Nederland vaak alsnog mijn buur is) zocht ik een bestemming wat niet massaal bezocht wordt. Bij mijn werkgever boekte ik een combinatiereis naar Skópelos en Skiathos. Je denkt wellicht: “Nog nooit van gehoord. Waar ligt dat?” Dit is precies wat ik dacht en tevens de reden om op ‘boeken’ te klikken.

Beide eilanden zijn onderdeel van de Griekse Sporaden en vast en zeker ook van het hiernamaals. Mijn mooiste omschrijvingen (die ongetwijfeld gaan volgen in mijn blog) zullen een tekort doen aan de schoonheid van deze paradijselijke eilanden. Vooral Skópelos veroorzaakte wat Grieks gefladder in mijn inmiddels aan vlinders overbevolkte buik. 

Skópelos heeft geen vliegveld waardoor het gros van de toeristen op Skiathos blijft. Ook speelt het eiland niet bijzonder veel in op toerisme waardoor het eiland puur en echt voelt. Voor een week leefden we tussen de lokale bevolking en dompelden wij ons onder in hun cultuur en het azuurblauwe water van de Egeïsche Zee. Onze innerlijke Columbus kwam naar boven; per quad ontdekten we de mooiste plekken op het eiland. De kaart werd aan de kant gelegd en op de bonnefooi creëerden we onze eigen route. We kozen voor de off road paden; waar iedereen rechts ging, gingen wij links. Keer op keer werden we beloond met de mooiste vergezichten. Het eiland trakteerde ons een diversiteit aan landschappen. Honderden olijf, citrus en pijnbomen gingen aan ons voorbij. De groene valleien zorgden voor een magisch mooi contrast met de blauwe baaien. Af en toe lasten we een Griekse pauze in om ons tegoed te doen aan tzatziki. Helaas moest ik na dag twee een wat langere pauze inlassen. Door al het eten werd ik namelijk echt tzatziekie.

Na een week hadden we Mario Quad helemaal uitgespeeld, toch was ik het eiland nog lang niet beu. In de toekomst ga ik absoluut terug naar schilderachtig Skópelos maar eerst was het tijd voor Miss van Os op Skiathos!

Skiathos ligt op een klein uur varen van Skópelos en heeft, om maar meteen met de deur in huis te vallen, de perfecte spottersplek! Vlakbij de boulevard van Skiathos-stad ligt de luchthaven, mooi gesitueerd tussen de groene heuvels en één van de blauwe baaitjes die het eiland rijk is. Al snel bevond ik mij daar met een stel ronkende vliegtuigmotoren in aantocht. Een absoluut geluksmomentje! 

Er kwamen nog genoeg andere geluksmomenten voorbij want ook Skiathos is een prachtig eiland. Hier bezochten we Kastro, het op mijn Beach Bucketlist mooiste strand. De quad is ook op dit eiland een must, op een andere manier kan je de verborgen strandjes nauwelijks bereiken. We aten volgens de Tinder Tripadvisor op de meest romantische plek op het eiland. Terwijl ik genoot van het prachtige panoramische uitzicht baalde ik stiekem best een beetje dat ik niet met mijn kersverse vriendje aan tafel zat. Gelukkig kwam er al snel een goedmakertje mijn kant op: een overheerlijk chocoladetoetje! 

Mijn broer en ik brachten veel tijd samen door, maar zo nu en dan gingen we alleen de hort op. Hij keek het WK op het terras en ik struinde door de knusse straatjes van Skiathos-stad. Ik spendeerde de rest van mijn vakantiegeld aan zomerse outfits, nieuwe nagels en ik ging naar de openluchtbioscoop. Hier draaide de film Mamma Mia, die ook is opgenomen op de eilanden Skópelos en Skiathos.

De Griekse goden waren ons goed gezind: twee weken lang zon en tropische temperaturen. Mijn huid veranderde in Vijftig Tinten Vakantie (voor de visueel ingestelden; een soort L’Oréal kleurenpalette van verschillende tinten bruin) en de zon gaf mijn haar de altijd gewilde Geert Wilders coupe. 

Dolgelukkig, poepiebruin en met een koffertje vol nieuwe herinneringen vloog ik naar huis. Op mijn Vakantie Verlanglijst noteerde ik Skópelos; ik wil terug! 

Luchtkusje,

Miss van Os

Share Button

2 thoughts on “Vliegmodus uit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *