Tropenrooster

Jij bent altijd op vakantie en krijgt er nog voor betaald ook!”

Je ziet mij wellicht vaak in bikini in tropischer sferen voorbij komen op the socials. En ja, hier krijg ik voor betaald maar het is heus niet allemaal kokosnoten en hemelsblauw. Heb jij ooit een 24-uurs vakantie geboekt met 10 collega’s die je net hebt ontmoet? Precies. Niet een ideale vakantie, wel het perfecte cadeau na een lange werkdag.

Overigens bestaat mijn tropenrooster echt niet alleen uit bezoekjes aan tropischer oorden. In het zomerseizoen zijn de bestemmingen in Europa erg in trek. Je hoeft dan gelukkig niet ver van huis voor een portie zon en de vliegtickets naar onze Europese buren gaan daarom als warme broodjes over de toonbank. Tijdens deze piekdrukte spot je mij vaker boven het Europese luchtruim dan op een strandbedje op een Caribisch kokosnoteneiland. Intercontinentale vluchten verschijnen één, soms twee keer op mijn maandrooster. Mijn zomer wordt voornamelijk gevuld met heen-en weertjes Turkije en vluchten naar tropische tzatziki oorden.

Mijn 40-urige werkweek bestaat trouwens niet uit 40 uur vliegen. Ik vlieg, ben vrij of ik sta sta stand-by. Soms heb ik vier of vijf vluchten in een week, soms sta ik veel dagen stand-by. Dan kan ik opgeroepen worden voor een vlucht waar ik mij minimaal een uur later voor moet aanmelden op de luchthaven. Je begrijpt dat ik op deze dagen niet de hort op kan en daarom dichtbij huis blijf. Heerlijk vind ik deze dagen want het komt niet vaak voor dat ik word opgeroepen. Het huis is dan super schoon!

Na een drukke zomer volgt een rustige winter. De vakantieperiode is voorbij en de zonzoekers die in het naseizoen op vakantie gaan, kiezen voor verre bestemmingen. Europa doet haar winterslaap en ik vlieg voornamelijk naar intercontinentale bestemmingen. Mijn rooster veranderd in een tropenrooster en ik geniet van mijn Layover Life (verblijf op bestemming). Eenmaal thuis heb ik altijd een aantal dagen vrij om de jetlag de baas te zijn. Prima overwinteren zo!

Luchtkusje,

Miss van Os

Share Button

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *