Stap voor Stap

Hardlopen zit inmiddels al sinds mijn 15e in de benen. Op de middelbare school trokken ik en Nienke (mijn hardloopmaatje) voor het eerst de stoute schoenen aan. Voor een werkstuk over Sport & Beweging moesten we aan de lijve ondervinden wat sporten voor invloed heeft op de gezondheid. We namen iedere vrijdagochtend een duik in het lokale zwembad, bezochten sportscholen én volgden ons allereerste hardloopschema van Runner’s World. Het doel was om binnen een aantal weken 20 minuten achter elkaar te kunnen hardlopen. Dus, één keer in de week na de bijbelstudie, renden we een paar rondjes om de spreekwoordelijke kerk.

Inmiddels zijn we 14 jaar en heel wat kilometers verder. Hoe euforisch we ons voelden bij het behalen van dat eerste doel is ons altijd bijgebleven. Die gedeelde euforie was weer bijzonder aanwezig toen we onlangs samen een halve marathon liepen.

Helaas raakte Nienke 4 jaar geleden verlamd. Ze kwam in een rolstoel terecht en moest opnieuw leren lopen. Haar doorzettingsvermogen en die ongekende liefde voor lopen vormden een prachtig doel voor dit jaar: het lopen van een halve marathon!

Toen Nienke mij over haar doel vertelde was ik inmiddels al een aantal weken uit de running. De Marathon van Rotterdam die ik dit jaar zou gaan lopen, was geannuleerd en mijn getrainde lijf kwam nutteloos op de bank te zitten. Ik was teleurgesteld dat ik mijn doel niet kon verwezenlijken, dat al die trainingen voor niets waren geweest. Nienke’s doel, om 4 jaar na haar verlamming een halve marathon te volbrengen, vond ik zó tof dat ik aangaf mee te willen lopen.

Zo gezegd, zo gedaan: wij liepen die hele halve marathon. Alle 21 kilometers liep ik lekker, mijn lijf en mijn hoofd konden het prima aan. Ik was trots op mezelf, maar nog veel trotser op mijn hardloopmaat. Naast dat ze, stap voor stap de strijd is aangegaan en ‘m heeft overwonnen gaf ze mij opnieuw een doel en een dosis motivatie om er weer voor te gaan!

Dank lieve Nienke, je bent een bron van inspiratie!

Zweetkusje,

Miss Marathon

Share Button

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *