Op de helft

Als ik eenmaal op de helft ben van een te behalen doel, dan gooi ik die handdoek niet meer in de ring. Het werkt motiverend om halverwege te zijn. Halverwege een goed boek, halverwege de werkweek, halverwege een trainingsschema of halverwege de marathon. Vandaag was het zover: ik rende de halve marathon en was de helft verwijderd van de hele marathon!

Samen met ‘t vriendje stond ik aan de start van de NN CPC Loop Den Haag. Al eerder kwam de 21,1 kilometer voorbij in mijn trainingsschema, maar vandaag rende ik de afstand voor het eerst in een wedstrijd. Ik was gelukkig niet gespannen omdat ik al gewend was aan de lange duurloop. Ik bedacht me dat het over 4 weken, aan de voet van de Erasmusbrug wel anders zal zijn. 

Als een blij ei ging ik van start. Ik voelde me goed, had voldoende gegeten en had zin in de loop. Dit gevoel hield ik vast tot ongeveer 2 kilometer voor de finish. Toen werd het zwaar, ik had het warm en was moe. Gelukkig stonden er langs heel het parcours, maar vooral de laatste kilometer voor de finish veel supporters. Dit hielp enorm om die laatste stappen te zetten. Mijn grootste supporter liep de héle halve marathon naast mij, want gedeelde smart is halve smart. Wat was ik trots dat we dit samen deden! 

Bij het 20 kilometerpunt stroomde er een golf geluk door mijn bloed. Ik dacht terug aan mezelf als beginnende hardloper. Ergens in mijn tienerjaren deed ik samen met mijn renmaatje Nienke een euforisch sprongetje bij het behalen van een duurloop van 20 minuten. Wat waren we blij! Dat gevoel dat toen door ons heen ging ervaar ik steeds opnieuw bij de 20 kilometer. Ooit hoop ik deze afstand samen met haar te lopen. Dat moment is van ons! 

Dat ik ooit aan een marathontraining zou beginnen zou ik toen niet durven denken. Ik kom steeds verder in mijn schema en met nog iets minder dan 4 weken te gaan begin ik het ook aardig spannend te vinden. Aan het einde van deze week loop ik mijn laatste lange duurloop (32 kilometer) voor de marathon. In alle eerlijkheid zie ik hier best tegenop. Deze afstand heb ik nooit eerder gelopen, wat als dit niet lukt? Hoe ga ik dan in hemelsnaam die 42 kilometer lopen? Maar potverdikkie hey, ik ben al op de helft. Twijfel en trots. Tsja, ze gaan hand in hand. Maar mijn trots zet mijn twijfel aan de kant! 

Zweetkusje,

Miss Marathon

~

Share Button

2 thoughts on “Op de helft

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *