Marathonmaagd

Toen ik in 2019 over de Coolsingel de laatste meters van de kwart marathon liep wist ik het: volgend jaar doe ik de hele, in 2020 ren ik de 40e editie van de NN Marathon Rotterdam. 

Zodra het mogelijk was kocht ik het startbewijs voor #demooiste. Het kriebelde in mijn buik, het liefst begon ik per direct met trainen maar het was nog te vroeg. In plaats van fysieke training begon ik aan een soort braintrain. Ik won van alle kanten informatie in over het rennen van je eerste marathon. Ik las blogs, werd door zuslief abonnee gemaakt van Runner’s World en had korte lijntjes met mijn broer die wel met dit bijltje wist te hakken. Hij tipte hét hardloopschema voor marathonmaagden dat inmiddels al enkele maanden aan de koelkast schittert. 

In de afgelopen maanden is mijn leven aardig veranderd. In mijn agenda maakte ik ruimte om iedere week 3 maal een hardlooptraining te doen. Dit begint met een korte loop van 5 kilometer, halverwege de week loop ik tussen de 6 en 11 kilometer en aan het einde van de week doe ik een lange duurloop. Mijn agenda ziet er uit als een soort hardloopkalender want telkens als ik mijn vliegrooster krijg, pas ik mijn hardloopdagen in. Zo kan ik een maand vooruit plannen.

Vooruitplannen is met mijn beroep wel nodig vanwege de onregelmatige werktijden. Daarnaast moet ik rekening houden met de jetlags en ook kan ik niet altijd op bestemming hardlopen (het is bijv. onveilig of te warm). De lange afstanden bewaar ik dus voor thuis, de korte loopjes doe ik nog weleens op stop. Met een beetje passen en meten is er een maatwerk loopkalender ontstaan waar ik mij tot op heden nog goed aan kan houden; ik loop (letterlijk) op schema. 

Over 2 maanden klinkt ‘You’ll Never Walk Alone’ over de Coolsingel. Dan moet ik er helemaal klaar voor zijn! Hier, op mijn blog neem ik jullie mee naar dit moment. In de rubriek Miss Marathon vertel ik over mijn Road to Rotterdam en deel ik mijn ervaringen als marathonmaagd. Loop je mee? 

Zweetzoentje,

Miss Marathon

Share Button

2 thoughts on “Marathonmaagd

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *