Liefde in de Lucht

Clichés over de vliegwereld? Ik kan er wel een aantal noemen uit mijn clichédossier. Sterker nog, ik ben een wandelend cliché! Zo’n stereotype stewardess dat een relatie heeft met een piloot. Guilty! 

“Dus jullie hebben elkaar op bestemming ontmoet?” luidt vaak de vraag. Dit zou het cliché natuurlijk compleet maken, maar niets is minder waar. Ons Love is in the Air verhaal? Tsja, dat blijft lekker tussen ons.

Inmiddels zit ik al ruim een jaar op een reusachtige roze wolk. Ik ontmoette mijn Boeing Boyfriend in de lente, het seizoen waarin de liefde in de lucht hangt. Letterlijk, zo het bleek.

Ik ben gek op hem, hij op mij. Ook zijn we gek op ons (te) gekke leventje, want dat is het wel hoor! Het is een avontuurlijk bestaan waarover we niet uitgepraat raken. Ik krijg dikwijls de vraag of het niet moeilijk is dat we elkaar weinig zien omdat we altijd van huis zijn. Dat is nog zo’n cliché dat niet helemaal klopt. Tuurlijk zijn we veel van huis, maar wij zijn netto meer thuis dan de gemiddelde mens in de 9 tot 5 cultuurOnze 40-urige werkweek beslaat niet alleen het aantal vlieguren maar ook de stand-by uren. Als we niet worden opgeroepen (wat meer regel dan uitzondering is) zijn we vrij. Daarbij hebben we 10 tot 12 weekenddagen in 4 weken. Als het even kan boeken we samen een nachtje weg in eigen land. Burgerlijk bankhangen is ook heerlijk, zeker als we even van huis zijn geweest. Soms kunnen we niet daten omdat onze roosters niet matchen en we letterlijk langs elkaar heen vliegen.

Dat langs elkaar heen vliegen is heus niet altijd leuk, maar toch zou ik met niemand willen ruilen. Zo stom het is om afscheid te nemen, zo fijn is het als we elkaar weer zien. We hebben elkaar altijd zoveel te vertellen en begrijpen onze bizarre stijl van leven. Want dat is het: een levensstijl!

We missen elkaar graag, gek hè? Want ieder beetje gemis komt met een flinke portie waardering. Telkens weer besef ik hoe blij ik ben met mijn Boeing Boyfriend en ons leven samen. Het went nooit en dat is misschien maar goed ook, want gaat gewenning niet hand in hand met sleur? Misschien het onvermijdelijke, maar vooralsnog bouwen die ADHD vlinders vette fissa’s in mijn buik! 

Luchtkusje,

Miss van Os

Share Button

1 thought on “Liefde in de Lucht

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *