Grenzeloos geluk

Twee prachtige Papiaments sprekende prinsesjes spelen in hun Frozen badpakjes in het water voor mij. Grappig, het Frozen thema terwijl het hier dik dertig graden is. Ik versta niet wat de meisjes zeggen, en besef daardoor echt even dat ik ver van huis ben. Overigens spreekt de rest van het strandvolk om mij heen wel hartstikke Nederlands, niet verrassend op paradijselijk Curaçao.

Wát een baan, besef ik iedere keer weer als mijn voeten het warme zand raken, het zonnetje op standje verbranden staat en ik de horizontale positie in neem op één van de strandbedjes naast een clubje collega’s. Ik snuif de geur van zonnebrand op, als je het mij vraagt; de beste geur die er is. In de geur schuilt een belofte van lekker weer, een heerlijke sfeer en mannen met ontblote bovenlichamen. De geur van de zomer, en dat terwijl in Nederland de tweede ijstijd is aangebroken. 

Dat ik mij gelukkig mag prijzen is duidelijk. Dat stukje geluk voel ik dagelijks. Niet alleen op de momenten dat ik mij gesetteld heb onder een palmboom. Ook als ik thuis mijn was doe en grinnik omdat ik meer zomerkleding moet wassen dan wintergoed. Daarnaast heb ik een tropenrooster. Letterlijk, vanwege de tropische bestemmingen maar ook omdat ik nog genoeg momenten in Nederland ben om daar te genieten van vrienden, familie, mijn heerlijke huis, prachtig Rotterdam en de lekkerste bakkies pleur. 

Wat een voorrecht om de helft van mijn tijd op mijn thuisbasis te zijn, en de andere helft door te brengen op bijzondere bestemmingen. Moeilijk is het soms ook; het leven in Nederland gaat door, er is geen pauzeknop. Thuiskomen betekent ook echt even aarden. Voor een paar dagen probeer ik dan mijn sociale leven in Nederland op te pikken om deze vervolgens weer in vliegtuigmodus te zetten. Toch is vertrekken niet moeilijk, wetend dat thuiskomen altijd weer een stukje geluk met zich mee brengt. Mijn geluk, mijn grenzeloze geluk!

Luchtkusje,

Miss van Os

Share Button

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *