De Digitale Docent

Mijn leven is in de afgelopen maanden compleet veranderd; ik ging van stewardess naar lerares en ruilde mijn vetrouwde Boeing Bubbel met het onbekende digitale klaslokaal.

Digitaal ja! Ik begon mijn nieuwe job in een volledige virtuele wereld. Mijn klaslokaal is thuis, op zolder. Ik ontmoette mijn studenten via MS Teams en heb de meesten tot op heden nog niet fysiek ontmoet. Dat doet mijn docentenhart pijn, want ik ben ervan overtuigd dat verbinding dé voorwaarde voor ontwikkeling is. En nee, een goede wifi-verbinding is niet wat ik bedoel. Wel doel ik op de connectie met mij en mijn studenten en de studenten onderling. Via internet is die connectie (ook al heb je 5G) een stuk minder sterk waardoor er minder ontwikkeling plaatsvindt. Gelukkig kunnen we in deze nare tijd wél terugvallen op digitaal onderwijs, want iets is beter dan niets! 

Natuurlijk zitten er ook voordelen aan thuiswerken. Wat dacht je van die reistijd van 30 seconden, languit op de bank tijdens pauzes, in het tussenuur even met de konijnen kroelen én The Boeing Boyfriend die voor Koek en Zopie zorgt?
Dat is best wel heel fijn!

Toch voelt het alsof ik in een hele kleine bubbel zit, met maar weinig mensen om mij heen. Ik mis de gesprekken met collega’s en de grappen en grollen met studenten. Gezondheid en veiligheid zijn prioriteit, maar ik kan stiekem niet wachten tot die heerlijke herrie in het klaslokaal.

Gelukkig zijn de zorgen thuis ook minder geworden. De luchtvaart heeft het zwaar en eerder wisten wij niet of The Boeing Boyfriend kon blijven werken voor de luchtvaartmaatschappij. Dit is voorlopig wél het geval en dat is een hele opluchting! Hij werkt nu zo’n 3 dagen per week en heeft vaak korte stops (bijv. maar 1 nachtje van huis). Hij vraagt de weekenden vrij zodat we samen tijd kunnen doorbrengen omdat ik van maandag t/m vrijdag fulltime op zolder zit.

Het is voor mij heel raar en onwennig om fulltime te werken en om te schakelen naar de nine to five regelmaat. Ik mis het vliegen en de vrijheid die daarmee gepaard gaat, maar wat ben ik blij mijn liefde voor de lucht iedere dag te kunnen delen met studenten die er net zo over denken én dromen!

Grondgroetjes,

Miss van Os

Share Button

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *