Boeing Buddies

Er is een clubje opgericht voor mensen met een poppengezicht. Ik hoor erbij. En samen met mij nog een aantal anderen poppetjes. Ik noem ze mijn Boeing Buddies. Mijn vliegvrienden. 

Dat poppengezicht is natuurlijk niet een vanzelfsprekendheid. Als bij mij vroeg in de morgen het wekkertje voor de vierde keer gaat en na een snelle douche mijn wallen nog steeds pontificaal aanwezig zijn, komt mijn innerlijke Picasso tevoorschijn. Ik pak mijn kwasten en ga los op mijn eigen witte doek. Langzaam wordt het poppengezicht zichtbaar. Ik kijk in de spiegel en zie de betere versie van mijzelf. Ik grinnik bij de gedachte dat ik slechts een heel mooi masker draag. Morgen, aan het ontbijt in Miami zullen mijn collega’s mij zien als Wallie. Voor de buitenwereld de onherkenbare stewardess, voor mijn vliegvrienden het ware gezicht. De echte ik.

Met mijn net gestifte rode lippen kus ik mijn Boeing Boyfriend gedag en een uurtje later groet ik mijn vliegvriendinnen met een zoen op de wang. Ik kijk uit naar de vlucht van vandaag want ik sta ingeroosterd met wat Boeing Buddies. Dit gebeurt zelden want het team van de luchtvaartmaatschappij waar ik voor vlieg is groot. Soms vlieg ik met een crew waarvan ik niemand ken, maar meestal zijn er een aantal waar ik al eens eerder mee heb gevlogen. De Boeing Buddies ken ik van de Stessen Lessen (initial training), ook zijn er een aantal die ik heb leren kennen op stop. 

Zelfs tijdens korte vluchten kan er een Boeing Band ontstaan. In korte tijd is er een klik, iets wat er voor zorgt dat ik en mijn collega(‘s) op een fijne manier kunnen samenwerken in de lucht. Toen ik als kersverse stewardess net begon verbaasde het mij hoe snel deze klik ontstaat. Nu weet ik niet beter dan dat stewards/stewardessen het meest openhartige en spontane volk ter land, ter zee en ter lucht zijn.

Terug naar de Boeing Buddies die het leven van een stewardess nog leuker maken dan het al is. Want niemand begrijpt het leven van een stewardess beter dan de vliegvrienden. Vrienden die net als ik geen idee hebben welke dag het vandaag is, die de tijd zien als iets relatiefs. Vrienden die diep in de nacht opleven en hun dinnerdip ervaren tijdens het ontbijtbuffet. Vrienden die werken wanneer de meesten vrij zijn en vrij zijn wanneer de meesten werken. Vrienden die zwijgzaam een kop thee aanreiken als ik op 37,000ft de slaapbunk uitstruikel. Vrienden die mij tijdens de nachtvluchten energie geven om zo goed mogelijk mijn werk voort te zetten. Vrienden waarmee ik buik aan buik sta om te vergelijken wiens Boeing Baby groter is. Vrienden die op maandag niet vragen naar mijn weekend. Vrienden waarbij ik mijn filter kan achterlaten in de hotelkamer en altijd mijzelf kan zijn. Vrienden waarmee ik nooit uitgepraat raak. Vrienden waarin ik mijzelf herken en andersom. Vrienden die keer op keer bewijzen dat liefde in de lucht hangt. 

Een ode aan deze vliegvrienden. Een ode aan de Boeing Buddies.

Luchtkusje,

Miss van Os

Share Button

4 thoughts on “Boeing Buddies

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *